3 Aralık 2018 Pazartesi

Bir karıncanın sigara izmaritini yuvasına götürmek için gösterdiği azim ve çaba görenleri şaşırttı.


Bir karıncanın sigara izmaritini yuvasına götürmek için gösterdiği azim ve çaba görenleri şaşırttı.


Antalya'nın Alanya ilçesinde bir karıncanın sigara izmaritini yuvasına götürmek için gösterdiği azim ve çaba görenleri şaşırttı.


Yaklaşan kış öncesi gıda ve dolgu malzemelerini yuvalarına taşımaya çalışan karıncalardan birisi, kendisinden en az 10 kat büyük izmariti yaklaşık 16 metre uzaklıktaki yuvasına taşıdı. 
İzmariti 5 metre durmaksızın götüren karınca, önüne çıkan basamağı aşmak için bayağı çaba sarf etti. Yaklaşık 25 santimetre olan engele tırmanmaya çalışan karınca tam engeli aşmak üzereyken aşağı kaydı. Dördüncü denemesinde de engeli geçemeyen karınca, engeli farklı bir yerden aşmak için arayışa girdi. Engelin biraz soluna doğru giden karınca, kaygan olmayan yer bularak sonunda tepeye çıkmayı başardı. Tepede yaklaşık 50 santimetre daha ilerleyen karınca bu kez aşağı inmenin yollarını aradı. Hiç dinlenmeyen karınca, izmariti 25 santimetre yüksekte bulunduğu yerden aşağı atmak yerine ağzıyla tutarak indirdi. Önüne çıkan ufak engelleri de aşarak 10 metre daha giden karınca yuvaya yaklaşmayı zorda olsa başardı. 
İzmaritle gelen karıncayı gören yuvadaki diğer karıncalar da el birliğiyle kışın dolgu malzemesi olarak kullanacakları izmariti yuvaya soktu. Olaya şahit olan vatandaşlar karıncaların hem kendi ihtiyaçlarını karşıladığını hem de belediye temizlik görevlilerine yardımcı olduğunu söyledi.
Karıncanın başarısını şaşkınlıkla izleyen Mustafa Özen, "Karınca uzun mesafeden sigara izmaritini yılmadan taşıdı. Üst üste 9-10 defa engelleri aşmaya çalıştı. Sonunda yuvaya izmariti ulaştırmayı başardı. Sigara izmaritini yuvada ne yapacağını tahmin bile edemiyorum." dedi. İbrahim Yılmaz da merakını gidermek için takibe aldığı karıncanın azminin kendisini derinden etkilediğini belirtti. Önüne çıkan engelleri zor da olsa aşan karıncanın sigara izmariti yuvasına taşıdığını an be an gözlemlediğini kaydeden Yılmaz, "Sigara izmaritini yuvasına götüren karıncaların 'tiryaki' olduğunu düşünüyorum." diyerek espri yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder